Dalatrafik

Dalatrafiks största informationskampanj någonsin

Dalatrafiks största utskick till alla hushåll i Dalarna på 30 år trycktes av Strålins (ingår i Ineko Group). Här fanns inte plats för misstag och förseningar. Allt fungerade och ett glädjande resultat var – att resandet ökade.

Dalatrafik skulle berätta om den största trafikförändring som gjorts på 30 år. Det gällde nya linjer, byte av linjenummer men även om de fyra nya koncepten, direktbussar, landsbygdsbussar, stadsbussar och flextrafik. Strålins, som tillsammans med Ineko och Ontime ingår i Ineko Group, fick uppdraget.

Dalatrafik trycker inga papperstidtabeller längre. Man använder istället Strålins webbtjänst, Personliga tidtabeller, där Dalatrafiks kunder själva söker informationen och beställer sina personliga och uppdaterade tidtabeller.

Den här gången var det mycket viktigt att nå ut till alla hushåll med information eftersom förändringarna påverkade kundernas vardag och det från ett visst datum. Därför valde Dalatrafik att skicka ut tryckta tidtabeller, kartor och informationsbroschyrer. Det blev samtidigt ett sätt att marknadsföra Dalatrafiks nya trafik direkt hem i brevlådan till länets alla innevånare.

Utmaningen för Strålins (tillsammans med Ineko och Ontime) var att få till produktion och distribution mitt i sommar- och semestertider och när kuvertfabriken bommat igen för sommaren.

Det var ett stort jobb med ändringar in i det sista, koordinering av alla inblandade, tidspress, drygt 600 000 produkter som skulle kuverteras med olika innehåll och packas. Ontime kallade in 12 personer som kuverterade och packade material till 144 000 mottagare i 4 250 kartonger under två veckor i juli. Kartongerna skickades till SDR i Falun och Arvika, som var mycket nöjda med Ontimes arbete.

”Samspelet med Strålins och Ineko Group har verkligen fungerat bra. Vi har hela tiden känt trygghet att de fixar sin del, så att vi har kunnat koncentrera oss på allt som vi stressade på med”, säger Lars Grahn, informationsansvarig på Dalatrafik.

Låt oss berätta mer

Erik Lundgren

Sälj- och marknadsansvarig Strålins

Telefon: 010-212 22 18
Mobil: 070-285 10 02