Produktionschef sökes!

Att vara produktionschef på Strålins innebär verkligen att vara spindeln i nätet. Du ansvarar för produktionsplaneringen och att kommunicera och fördela arbetet hos medarbetarna i produktionen. Du blir språkröret mellan produktion/prepress och försäljning/projektledning.

Viktiga egenskaper är ett bra och tydligt ledarskap, förmågan att styra skeppet även när det blåser friska vindar.

Branscherfarenhet från grafisk verksamhet, personalledning samt prepress är meriterande.

Du förväntas ha höjden att vara en bra sparringpartner för verksamheten och hur den ska utvecklas vidare. Rollen innebär mycket kontakt med de egna medarbetarna, men även med andra delar av koncernen och med kunder.

Det är en heltidstjänst, dagtid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Intervjuer sker löpande.

För mer information om tjänsten, kontakta Erik Lundgren på 070-285 10 02, eller via mail erik.lundgren@stralins.se

 

 

INEKO MED SYSTERBOLAGEN STRÅLINS OCH ONTIME GÅR SAMMAN MED BRAND FACTORY

Det är med stor glädje vi idag kan meddela att Ineko med systerföretagen Strålins och OnTime går samman med Brand Factory.

Ineko är Sveriges ledande varumärkespartner och Brand Factory är Nordens ledande företag inom visuell kommunikation. Bolagen har till stora delar kompletterande kompetens och produkter, tillsammans skapar vi nu ett ännu starkare kunderbjudande och bolag.

Vi kommer kunna erbjuda båda bolagens kunder en mer attraktiv kombination av produkter och tjänster inom kommunikation och grafisk produktion. Sammantaget kommer den nya koncernen ha cirka 680 anställda varav cirka 450 i Sverige.

Vi ser fram emot att inom kort få en möjlighet att berätta mer om hur vi kan hjälpa er att förenkla, förbättra och förhöja värdet av er kommunikation.

Har du frågor kring samgåendet, kontakta gärna någon av oss.

Med vänlig hälsning,
Joakim Bergman
VD

 

 

 

Medarbetare sökes!

Strålins Grafiska AB i Falun är en pigg 60-åring som mår bättre än någonsin.
Våra uppdrag varierar i stor utsträckning, men vårt fokus är att hjälpa våra kunder att kommunicera på smarta sätt med sina kunder, ofta med hjälp av våra webbaserade systemlösningar. Vi är på så sätt mer en partner än leverantör.

Vi söker nu en medarbetare till vår prepressavdelning. Det är en heltidstjänst, dagtid, som vi behöver tillsätta snarast!

Du är en nyfiken och vetgirig arbetsmyra som vill vara med och utveckla våra erbjudanden. Tjänsten innebär ex.vis att anpassa original för tryckning. Produkterna spänner från visitkort till storformat, via böcker. Du bör ha goda kunskaper inom CS-programmen och gärna tidigare erfarenhet av prepressarbete, som utskjutningar och tryckoptimering. Högskoleutbildning inom området är meriterande, men inget krav.

Förutom arbetsbeskrivningen ovan så kommer du att få jobba med andra närliggande uppgifter som ex.vis digitaltryckning, så det är en fördel om du uppskattar flexibilitet!

Sista ansökningdag är 2016-02-01

Ansökan och mer info om tjänsten, kontakta: Erik Isaksson 010-212 21 17
erik.isaksson@stralins.se

 

 

 

Vi har inte gått i konkurs!

Ibland händer det att vi förväxlas med Strålin & Persson AB. Normalt sett gör det inte så mycket, men nu har dessvärre Strålin & Persson gått i konkurs och då blir förväxlingen oroväckande.

Vi kan lugna våra kunder och leverantörer med att Strålins Grafiska AB mår bättre än någonsin!

Våra satsningar de senaste åren har visat sig vara helt rätt. Efterfrågan på våra webbaserade systemlösningar, ofta i kombination med print-on-demand och lager&distribution, ökar stadigt och vi ser ljust på framtiden i en föränderlig värld där kundnytta och smart kommunikation är viktiga ledord!

Vi ser med tillförsikt fram emot ett fantastiskt 2016!

God Jul & Gott Nytt År!

Produktioner sommaren 2015

Strålins har semesterstängt vecka 30 och 31. Under den perioden har våra kollegor på Ineko i Årsta öppet som vanligt och kan hjälpa er med leveranser och frågor.

Ring vår växel 010-212 25 00 för mer info!

Trevlig sommar!

 

Ineko förvärvar Alloffset

Ineko förvärvade Alloffset AB den 29 januari 2015. Alloffset är ett modernt medieföretag med fokus på grafisk produktion och erbjuder tjänster inom prepress, offset och digital tryckproduktion. Alloffset har tillsammans med dotterbolaget Flexibel Print & Montage en omsättning på ca 50 miljoner kronor med ca 20 anställda och ligger i Bandhagen samt Skarpnäck i Stockholm.

Resultatet blir ett breddat erbjudande till Alloffsets kunder och bättre möjligheter att utveckla redan goda kundrelationer.

Förvärvet innebär att Ineko förstärker sin position ytterligare inom kärnverksamheten – mediaproduktion, tryckning och distribution. Det ger även bättre möjligheter att utveckla Ineko Groups verksamhet. Det finns en stor kompetens hos Alloffsets personal och det kommer att vara värdefullt för Ineko framöver. Genom förvärvet av Alloffset skapas en rad fördelar för företagens kunder och medarbetare.

Samgåendet beräknas vara genomfört under våren 2015.

”Alloffset är ett fint företag som vi känner väl och jag är glad att vi går framåt tillsammans. Genom affären och den nyligen genomförda med Modintryckoffset skapar vi en tydligt ledande position för Ineko inom Sverige. Samordningen av produktionen ger Alloffsets kunder tillgång till den bredd i tjänster, produkter och system som Ineko erbjuder och det finns många intressanta möjligheter som öppnas upp för Alloffsets kunder. I och med affären blir vi än tydligare Sveriges ledande varumärkespartner.”, säger Johan Stålhäll, VD för Ineko.

För mer information, kontakta Johan Stålhäll 010-212 22 53

Ineko förvärvar Modintryckoffset

Ineko förvärvade Modintryckoffset AB den 22 december 2014. Modintryckoffset är ett grafiskt företag som erbjuder tjänster som digital- och offsettryckning, prepresstjänster och förpackningslösningar med en omsättning på ca 60 miljoner kronor och ligger på Liljeholmen i Stockholm.

Förvärvet innebär att erbjudandet till Modintryckoffsets kunder kan breddas och redan goda kundrelationer kan utvecklas och fördjupas.

Det breddade erbjudandet kan bland annat göras genom Ineko Groups kompetens och resurser på byråsidan – genom Ineko Creative – och inom butikskommunikation – genom Ineko Instore. Dessutom hanterar Ontime lager och logistiklösningar.

Kunderna kan därigenom få hjälp hela vägen från första idé till leverans av färdig produkt som fungerar i den miljö där den ska göra jobbet.
Modintryckoffset har ca 30 medarbetare med stor kompetens och erfarenhet som kommer att förstärka Ineko Group på ett bra sätt.

Planen är att Modintryckoffset kommer att integreras i Ineko snarast möjligt under 2015.

”Vi hälsar alla medarbetare på Modintryckoffset välkomna till Ineko Group och vi ser fram emot att tillsammans kunna utveckla affärer med befintliga och nya kunder”, säger Joakim Bergman, vVD för Ineko Group.

Jernhusen bygger Stockholm Continental

City får en ny mötesplats – Stockholm Continental – som kommer att ligga mittemot Stockholms Centralstation. 2016 öppnar hotellet och entréerna till kollektivtrafiken öppnar 2016. Samma år kommer även bostäderna att vara inflyttningsklara. Pendeltågsstationen öppnar 2017 samtidigt som Citybanan.

Stockholmcontinental entre

Stockholm Continental blir ett helt nytt kvarter mitt i city som kommer att innehålla hotell med lounge, restaurang och barer, bostäder, butiker och en takterrass med bar dit alla kan gå och njuta av utsikten. Genom sitt läge och att många ytor blir helt tillgängliga för alla, blir Stockholm Continental den nya mötesplatsen i Stockholm.

Vepan blev hela 60 meter

jernhusenvepa

Jernhusen vill berätta om projektet och gör det med små och stora informationsskyltar och vepor runt arbetsplatsen.

Ineko samarbetar med Jernhusen och producerar bland annat vepor till Stockholm Continental, i olika storlekar och längder. Den längsta vi gjort hittills är cirka 60 meter.

Effektion 14 är en succé

Ineko visar tryckeffekter och butikskommunikation som ger effekt. Det gör vi i pappersleverantören Antalis butik i centrala Stockholm. Det har blivit succé med över 200 besökare.

I kundkommunikation vill man ju gärna skapa affektion, en känslomässig bindning till betraktaren. Vi gör det med effekter och kallar det effektion. På Effektion 14 lanserar vi även Instore, vårt erbjudande inom butikskommunikation.

Lampor i plexiglas, ett helt golv laminerat med en bild av blommor och blader, ett vernissage med posters som visar hur man på ett smakfullt sätt kan förstärka informationen i bilden, doftlacker, tryckta bilder som börjar röra på sig och mycket annat.

Skalbaggen
En skalbagge från Nackareservatet, knappt stor som ett risgryn, har vi överdrivit lite. Plåtad av makrofotografen Johan Hallmén.

Rummet med överdrifter

Kolla in skalbaggen från Nackareservatet i storformat. Lite överdrifter piggar upp och blir fullt möjliga med wellpappsmaterialet som vi använt när vi inrett rummet. Materialet är hållfast och mycket lätt. Lightboard är som gjort för kreativa mässmonterlösningar.

IMG_6759Ett vernissage med posters som visar hur du kan använda tryckeffekter för att få betraktaren att stanna upp och titta lite extra.

Rummet med tryckeffekter

Erica Söderberg H&M: ”Jättekul att se allt roligt man kan göra med effekter. Vi är intresserade av förpackningar och att se hur man kan använda effekter och samtidigt ha miljöfokus.”
I vernissaget har Inekos kreatörer gjort sina tolkningar av hur de vill lyfta och fördjupa kommunikationen i sina bilder. Spännande effekter med hjälp av tryck i 7 färger på metallfolie, dofttryck, augmented reality mm.

IMG_6796

Fredrik Ellenius berättar hur tryckt media möter den mobila världen. Han visar hur trycket blir en värdefull ingång till nya marknader och ökad försäljning.